Klassieke ontspanningsmassage/Zweedse massage

Vermoeide spieren lekker losmaken of even helemaal tot rust komen met behulp van deze massage. Een ontspanningsmassage ontspant niet alleen de spieren, maar bevordert ook de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. De verschillende massagetechnieken zijn gericht op fysieke en mentale ontspanning. Een ontspanningsmassage hoeft niet perse een zacht aanvoelende massage te zijn. Afhankelijk van je voorkeur kun je juist kiezen voor een stevigere massage.

 

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag/fascia van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Het is een huidmassage speciaal bedoeld om de huid te herstellen.  Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak van collageen gestimuleerd.  Door het losmaken van de verklevingen in het bindweefsel/fascia herstelt de oorspronkelijke doorbloeding zich weer en dus ook de huid.

 

Stoelmassage

Een massage die in zittende positie op een massagestoel wordt gegeven waarbij de rug, nek en het hoofd het aandachtsgebied zijn. Deze massage kan ook over de kleding heen gegeven worden d.m.v. drukpuntmassage. Stoelmassage wordt ingezet bij stress en slechte werkhouding ter verbetering van de doorbloeding.en ter ontspanning.